Posturi de Transformare

Produse - Constructii Electroenergetice: Posturi de transformare

Posturile de transformare din seria B, licenţă MERLIN GERIN, sunt produse complexe, care asigură alimentarea cu energie electrică a reţelelor electrice de distribuţie de joasă tensiune din reţelele electrice de medie tensiune. Sunt produse prefabricate, realizate din următoarele principale părţi componente: anvelopa de beton armat prefabricat, echipamentul de medie tensiune, inclusiv instalaţiile de protecţie, comandă şi automatizare aferente, echipamentul de joasă tensiune, transformatorul trifazat de putere, dotări şi accesorii.Pentru proiectele de parcuri fotovoltaice oferim intreaga gama de cabine ridicatoare in domeniul 330kVA-2000kVA.De asemeni furizam posturi de transformare ridicatoare pana la 3500kVA pentru parcuri eoliene in specificatiile solicitate de beneficiar.


 
Pentru solutiile de cogenerare oferim posturi de transformare ridicatoare pana la 3500kVA  in specificatiile solicitate de beneficiar.
Oferim solutii de amplificare tensiune adaptate proiectelor de microhidrocentrale pentru o gama larga de puteri tranzitate (pana la 3500kVA).

Pentru asigurarea unei bune funcţionări şi exploatări, inclusiv a protecţiei personalului de deservire al instalaţiei precum şi a persoanelor neautorizate, postul de transformare este dotat cu mijloace de ventilaţie, instalaţie de iluminat şi prize, instalaţie de legare la pământ, mijloace de blocare a accesului în post.

Din punct de vedere al numărului de transformatoare de putere cu care pot fi echipate, posturile de transformare sunt realizate în variantele:
   - cu un transformator trifazat de putere;
   - cu două transformatoare trifazate de putere.

Posturile de transformare prefabricate, din seria B, sunt codificate astfel:
   - primele doua cifre reprezinta suprafata ocupata de post;

Exemplu : -B08x - 8m2
                -B12x - 12m2, etc.


- ultima cifra reprezinta tipul de post: tip "RETEA" cifre pare, tip "ABONAT" cifre impare si puterea transformatorului : 1 sau 2 - 250KVA, 3 sau 4 -400 KVA, 5 sau 6 -630 KVA, 7 sau 8 - 1000 KVA,  9 sau 0 -1250 KVA.

Exemplu :  -B085- post trafo tip "ABONAT", de 630 KVA, care ocupa 8m2;
                  -B128- post trafo tip "RETEA" , de 1000 KVA care ocupa 12m2;


 

 

 

 

 


Anvelopa, din beton, integral prefabricată, este realizată conform licenţei, monobloc, respectiv cabina şi inclusiv fundaţia şi acoperişul clădirii formează un singur ansamblu.
Anvelopa este prevăzută cu un sistem de ventilaţie naturală, care asigură gradul de protecţie global IP 53 pe post şi clasa de temperatură 10K.
Ventilarea naturală a încăperii transformatorului se realizează prin crearea unor deschideri în pereţii exteriori şi la uşi.
Protecţia deschiderilor de aspiraţie şi evacuare împotriva pătrunderii apei şi zăpezii se face prin montarea ramelor cu plasă de sârma şi jaluzele.
Toate elementele metalice aferente postului si/sau echipamentor din dotarea acestuia se protejează anticoroziv prin acoperiri electrochimice sau vopsire. Uşile sunt protejate anticoroziv şi vopsite în culorile solicitate de client, asociat finisajului exterior.
Fundaţia, tip cuvă este dimensionată pentru un teren convenţional de presiune admisibilă 2 daN/cmp, formată din două compartimente: un compartiment pentru cabluri şi cuva – colector de sub transformatorul de putere. Acoperişul este realizat din beton armat, prefabricat. Este tratat hidrofug si vopsit. Se pot executa in una sau doua pante 2% (sau alta optiune ceruta de client)

Se poate executa echiparea postului de transformare cu toata gama de celule de medie tensiune si transformatoare, de la diversi producatori consacrati (Schneider Electric, ABB, Siemens, etc.)

 

Transportul si montarea se fac prin grija furnizorului, beneficiarul avand obligatia de a asigura conditiile de montaj.

 

Garantia standard: 12 luni de la PIF, dar nu mai mult de 18 luni de la livrare.
Service:gratuit in perioada de garantie sau pe baza de contract post-garantie.
Se asigura la cerere:asistenta tehnica la punerea in functiune, adaptori, extinderi, inlocuiri echipamente, piese de rezerva.
Posturile de transformare MT/JT sunt agrementate tehnic de Comisia de Agrement Tehnic in Constructii a Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.

Certificari