Pompe de caldura

Produse - Instalatii Termice: Pompe de caldura

Tehnica de transformare in energie termica a energiei existenta in mediul inconjurator, sau metoda de "functionare inversa a frigiderului", este cunoscuta de multi ani, dar solutiile de aplicare in domeniul termic sau dezvoltat marcant in ultima perioada de timp. Impulsul de dezvoltare a fost dat de pretul tot mai mare al resurselor conventionale de combustibili.
Pompa de caldura inseamna, in primul rind, fiabilitate ridicata, cheltuieli reduse de service si intretinere, economie insemnata de resurse si combustibili.

Principiul de functionare al pompei de caldura este prezentat mai jos:

Partile componente principale ale unei pompe de caldura sunt urmatoarele: compresor, condensator, subracitor (este inclus ca standard in toate pompele de caldura Thermia), ventil de expansiune, vaporizator.

Agentul frigorific actioneaza intr-un sistem inchis de conducte si nu are nici un fel de contact cu mediul inconjurator. Principala calitate a acestui agent este ca vaporizeaza la temperaturi scazute de pana la –40°C. Pentru a vaporiza, pompa de caldura are nevoie de o cantitate de energie, care este preluata din sursa de caldura. Aceasta poate fi aer din afara imobilului, aer viciat refulat din ventilatia imobilului, apa curgatoare, lac, sol, panza freatica etc. Ca urmare, furtunul colector poate fi ingropat in pamant, fixat pe fundul unui lac, in panza freatica sau in puturi forate in pamant sau legat la bateriile de recuperare plasate in ventilatie.
Energia preluata din aer/sol/apa este transmisa agentului frigorific din vaporizator. Prin vaporizare agentul frigorific se transforma in gaz. In compresor, pe fondul unei cresteri de presiune, temperatura gazului ajunge pina la 70 – 100 C°. Surplusul energetic pe care il are gazul frigorific este preluat de agentul termic in condensor si subracitor.


Pompe de căldură Wolf Heiztechnik

o Pompe de căldură aer /apă
o BWL-A pentru instalare exterioară
o BWL-KI pompă de căldură compactă cu rezervor pentru instalare interioară
o BWS-Z cu rezervor de apă pentru instalare interioară

o Pompe de căldură apă (soluţie salină) / apă
o BWS-K instalaţie compact pentru interior
o BWS-Z instalaţie de încălzire cu rezervor de apă pentru interior

o Pompă de căldură aer/apă BWL -SP
o Pentru încălzire şi preparare apă caldă menajeră


Pompe de căldură Alpha-Innotec 

De la fondarea sa în 1998, Alpha-INNOTEC, subsidiara a grupului elveţian Schulthess, a devenit unul dintre liderii de piaţă în Europa, prin politica de inovaţii tehnice permanente şi orientarea potrivita pentru piata.

Pe o suprafata de peste 15.000 de metri patrati, peste 380 de specialişti lucreaza pentru Alpha INNOTEC.

În ultimii ani, 13,5 milioane de euro au fost investite pentru sediul din Kasendorf, Germania: expansiunea sectorului producţiei şi logistice, construirea unui centru de servicii si client.

Această extindere a companiei va duce cu siguranţă, de asemenea, la un număr tot mai mare de angajaţi permanenti în viitor.

Alfa-INNOTEC operează în 3 sectoare:
• producerea de pompe de căldură pentru locuinte private de asemenea, pentru modernizari la imobile.
• pompele de căldură în special pentru ansambluri de locuinte, show-room-uri, industrie.
• tehnologia pentru controlul ventilatiei.